扫码加入训练营

牢记核心词

学习得礼盒

考研英语阅读理解专项练习005

2013-09-16 21:51:02来源:考试大网

新东方在线汇集整理了2013年考研英语阅读理解专项练习供考生参考,希望对参加2014考研的同学有所帮助,了解更多复习资料请持续关注新东方考研频道!

The sense of honor appears to be dying.
In World War men died more or less willingly for the nation and the nations honor, and they were honored for it in reture. Now we have become cynical about such things; the nation lies, fights unjustifiable wars; the nation robs the poor to give to the rich.
At my college the students used to agree to inform on their friends rather than suffer a breach in the honor code. A sense of honor is a sense that there are standards of behavior one must live up to, even at the cost of ones personal hapiness, even at the cost of ones life. Without such a sense one has to make up ones rights and wrongs as one goes long-usually, as it happens, to ones own advantage. Morality thereby becomes a matter of expediency: nothing seems worth dying for, and life loses its beauty and some of its value.
Our recent history has deprived us of models. cherish the story of John Stubbs, a Puritan divine of Queen Elizabeths time who strongly opposed her projected marriage to the duke of Alencon. Stubbs knew the penalty for doing so ,which was the loss of a hand; nevertheless, he published, and was led out for public execution of the sentence. Stubbs laid his right hand on the block, the ax fell, and he rose to his feet, lifted the bloody stump high in the air, and cried out to the crowd, "Long live the queen!"
In spite of the blood and the horror, it is the beauty of such an act that stands out. A man lives up to his beliefs; he acts with courage and great style and literally gives of himself in the service of something he feels is greater than himself. We cannot help but honor him, whether we agree with his beliefs or not.
The main idea of the passage is that _____ .
Athere is nothing beautiful in modern life
Beach era has its own conception of honor
Cthere are still many people who have a sense of honor today
Dour society no longer highly values the sense of honor
The factor which does NOT account for the dying sense of honor is _____ .
Apeoples selfishness
Bdeceit
Clack of courage
Dunwarranted wars
The inference we can make from this passage is that _____ .
Aearlier in this century, giving ones life for ones country was not considered an honourable thing to do
Bin the authors college days, students valued honor more than loyalty to one another
Cthe author admires John Stubbs for his courage in objecting to the queens marrage
Dthe author himself is a person with the highest sense of honor
The story of John Stubbs is told to convey the idea that _____ .
Aloyalty is the best honor
Bit is the greatest honor to die for ones belief
Cour recent history lacks such models
Deven bloodshedding brings a person honor


【英语阅读资料】这里有

本文关键字: 考研英语 阅读理解 专项

考研英语核心词汇营

背词+听课+练习+督学,学习得礼盒

更多资料
更多>>
  • 考研英语1阅读错几个后的复习计划

    为了让考研的同学更高效地复习考研英语,新东方在线考研频道整理了“考研英语1阅读错几个后的复习计划”,考研的同学可以了解一下,希望对大家有所帮助。

    来源 : 网络 2025-06-13 08:02:00 关键字 : 考研英语 阅读

  • 考研英语二阅读篇数及题型分析

    为了让考研的同学更高效地复习考研英语,新东方在线考研频道整理了“考研英语二阅读篇数及题型分析”,考研的同学可以了解一下,希望对大家有所帮助。

    来源 : 网络 2025-06-13 08:02:00 关键字 : 考研英语 阅读

  • 考研英语阅读理解的总结与反思

    为了让考研的同学更高效地复习考研英语,新东方在线考研频道整理了“考研英语阅读理解的总结与反思”,考研的同学可以了解一下,希望对大家有所帮助。

    来源 : 网络 2025-06-13 08:02:00 关键字 : 考研英语阅读理解

  • 提高考研英语一阅读理解的五大策略

    为了让考研的同学更高效地复习考研英语,新东方在线考研频道整理了“提高考研英语一阅读理解的五大策略”,考研的同学可以了解一下,希望对大家有所帮助。

    来源 : 网络 2025-06-12 08:03:00 关键字 : 考研英语 阅读理解

  • 探索考研英语阅读文章的逻辑结构

    为了让考研的同学更高效地复习考研英语,新东方在线考研频道整理了“探索考研英语阅读文章的逻辑结构”,考研的同学可以了解一下,希望对大家有所帮助。

    来源 : 网络 2025-06-12 08:03:00 关键字 : 考研英语阅读

更多内容

关注新东方在线考研服务号

获得21考研真题及答案解析

1. 打开手机微信【扫一扫】,识别上方二维码;
2.点击【关注公众号】,获取资料大礼包。

免费下:2010-2026年考研真题及答案
更多>>
更多公开课>>
更多>>
更多资料