扫码加入训练营

牢记核心词

学习得礼盒

2015考研英语阅读习题演练 (13)

2014-05-06 15:27:52来源:新东方在线整理编辑

以下资料供同学作为自我测试材料,根据答案参考,分析出题意图与考点,每日习题演练的点滴积累对阅读整体水平的提高很有必要。

2015考研英语阅读习题演练 (13)

  A white kid sells a bag of cocaine at his suburban high school. A Latino kid does the same in his inner-city neighborhood. Both get caught. Both are first-time offenders. The white kid walks into juvenile court with his parents, his priest, a good lawyer-and medical coverage. The Latino kid walks into court with his mom, no legal resources and no insurance. The judge lets the white kid go with his family; he's placed in a private treatment program. The minority kid has no such option. He's detained.

  There, in a nutshell, is what happens more and more often in the juvenile-court system. Minority youths arrested on violent felony charges in California are more than twice as likely as their white counterparts to be transferred out of the juvenile-justice system and tried as adults, according to a study released last week by the Justice Policy Institute, a research center in San Francisco. Once they are in adult courts, young black offenders are 18 times more likely to be jailed-and Hispanics seven times more likely-than are young white offenders. “Discrimination against kids of color accumulates at every stage of the justice system and skyrockets when juveniles are, tried as adults,” says Dan Macallair, a co-author of the new study. “California has a double standard: throw kids of color behind bars, but .rehabilitate white kids who commit comparable crimes.”

  Even as juvenile crime has declined from its peak in the early 1990s, headline grabbing violence by minors has intensified a get-tough attitude. Over the past six years, 43 states have passed laws that make it easier to try juveniles as adults. In Texas and Connecticut in 1996, the latest year for which figures are available, all the juveniles in jails were minorities. Vincent Schiraldi, the Justice Policy Institute's director, concedes that “some kids need to be tried as adults. But most can be rehabilitated.”

  Instead, adult prisons tend to brutalize juveniles. They are eight times more likely to commit suicide and five times more likely to be sexually abused than offenders held in juvenile detention. “Once they get out, they tend to commit more crimes and more violent crimes,” says Jenni Gainsborough, a spokeswoman for the Sentencing Project, a reform group in Washington. The system, in essence, is training career criminals. And it's doing its worst work among minorities.

  注(1)本文选自By Anamaria Wilson Time; 02/14/2000, Vol. 155 Issue 6, p68, 1/3p

  注(2)本文习题命题模仿对象1997年真题text 5(其中因1997年真题text 5只有4个题目,所以本文第4题模仿参照对象为1999年 Text 4的第4题。)

  1. From the first paragraph we learn that _________.

  [A]the white kid is more lucky than the minority kid

  [B]the white kid has got a lot of help than the minority kid

  [C]the white kid and minority kid has been treated differently

  [D]the minority kid should be set free at once.

  2. According to the passage, which of the following is TRUE?

  [A]Kids shouldn‘t be tried as adults.

  [B] Discrimination exists in the justice system.

  [C]Minority kids are likely to commit crimes.

  [D] States shouldn‘t pass the laws.

  3. The word “skyrocket” (Line 13, Paragraph 2) means ________.

  [A]rising sharply

  [B]widening suddenly

  [C]spreading widely

  [D]expanding quickly

  4. It can be inferred from the last paragraph that ________.

  [A] something seems to be wrong with the justice system

  [B]adult prisons have bad influence on the juveniles

  [C] juveniles in adult prison are ill-treated

  [D]the career criminals are trained by the system

  5. The passage shows that the author is _________ the present situation.

  [A] amazed at

  [B]puzzled by

  [C]disappointed at

  [D] critical of

  答案:CBAAD

  篇章剖析

  本文的结构形式为提出问题——分析问题。在第一段首先提出问题,以一个案例为切入点,对比白人少年与有色人种少年受到的不同待遇。第二段和第三段用事实进一步说明司法机关对有色人种的青少年的歧视以及他们受到的不公正待遇。第四段阐述了司法机关的这一做法造成的不良影响。

  词汇注释

  offender n.罪犯, 冒犯者

  coverage n.保险项目;保险范围

  option n.选择;供选择的事物

  detain v.拘留,

  in a nutshell 简括地,简言之;简要地说

  felony n.[律]重罪

  rehabilitate v. 使(身体)康复, 使复职, 使恢复名誉, 使复原

  get-tough adj.强硬的

  concede v.勉强, 承认

  brutalize v.残酷地对待

  detention n.拘留, 禁闭

【英语阅读资料】这里有

考研英语核心词汇营

背词+听课+练习+督学,学习得礼盒

更多资料
更多>>
  • 考研英语1阅读错几个后的复习计划

    为了让考研的同学更高效地复习考研英语,新东方在线考研频道整理了“考研英语1阅读错几个后的复习计划”,考研的同学可以了解一下,希望对大家有所帮助。

    来源 : 网络 2025-06-13 08:02:00 关键字 : 考研英语 阅读

  • 考研英语二阅读篇数及题型分析

    为了让考研的同学更高效地复习考研英语,新东方在线考研频道整理了“考研英语二阅读篇数及题型分析”,考研的同学可以了解一下,希望对大家有所帮助。

    来源 : 网络 2025-06-13 08:02:00 关键字 : 考研英语 阅读

  • 考研英语阅读理解的总结与反思

    为了让考研的同学更高效地复习考研英语,新东方在线考研频道整理了“考研英语阅读理解的总结与反思”,考研的同学可以了解一下,希望对大家有所帮助。

    来源 : 网络 2025-06-13 08:02:00 关键字 : 考研英语阅读理解

  • 提高考研英语一阅读理解的五大策略

    为了让考研的同学更高效地复习考研英语,新东方在线考研频道整理了“提高考研英语一阅读理解的五大策略”,考研的同学可以了解一下,希望对大家有所帮助。

    来源 : 网络 2025-06-12 08:03:00 关键字 : 考研英语 阅读理解

  • 探索考研英语阅读文章的逻辑结构

    为了让考研的同学更高效地复习考研英语,新东方在线考研频道整理了“探索考研英语阅读文章的逻辑结构”,考研的同学可以了解一下,希望对大家有所帮助。

    来源 : 网络 2025-06-12 08:03:00 关键字 : 考研英语阅读

更多内容

关注新东方在线考研服务号

获得21考研真题及答案解析

1. 打开手机微信【扫一扫】,识别上方二维码;
2.点击【关注公众号】,获取资料大礼包。

免费下:2010-2026年考研真题及答案
更多>>
更多公开课>>
更多>>
更多资料