扫码加入训练营

牢记核心词

学习得礼盒

考研英语阅读真题同源报刊文章30篇(21)

2014-06-24 14:58:33来源:新东方在线编辑整理

考研英语阅读理解有一部分是截取自报刊文章,因此考生在复习备考的过程中要注意提高报刊文章的阅读能力,把握时事阅读。下面新东方在线小编分享历年真题同源的30篇报刊文章,附有注释和解析,希望考生认真阅读,提高对此类文章的阅读能力和增加相关词汇量。

考研英语阅读真题同源报刊文章30篇(21)

  Biometrics gets down to business

  For many people, "biometrics" conjures up images of a Big Brotherish surveillance society. But tell them they could save a few precious seconds at the supermarket checkout just by waving their fingers over a scanner, and they will sign up in their millions.

  After more than a decade of hype, biometrics-the use of body measurements such as eye scans or fingerprints to determine or verify identity-is finally taking off. And all it took to convince the public of its merits, it seems, was the promise of shorter queues or a few extra loyalty points. In the past year there has been an explosion in the commercial use of biometrics, utterly eclipsing the uphill efforts of various governments to introduce identity cards and passports that store electronic signatures derived from facial images, fingerprints or eye scans.

  For a long time it was assumed that biometrics would be a governmentled technology, says Sapna Capoor, an analyst at Frost and Sullivan, a consultancy. But in the past couple of years this has quietly started to change. "There has been a group of biometrics vendors who have shifted away from working with governments and focused instead on commercial products," she says.

  One reason for this shift is that the technology has matured, says Michael Thieme of the International Biometric Group, an industry body based in New York. In the past many biometric technologies would not work on a broad section of the population. Some types of biometric scanners worked well in the laboratory, but ran into problems in realworld environments when scanning children, old people, people with small or sweaty hands, bricklayers or subjects with eye conditions. But the technology has since improved and is considerably more inclusive, says Mr Thieme.

  New regulations in the financial sector have also boosted adoption, says Mark Upson, the boss of BioPassword in Issaquah, Washington, whose company has more than 400,000 onlinebanking users enrolled in its keystrokedynamics security scheme. In a bid to tighten security and reduce online fraud and identity theft in online banking, America’s Federal Financial Institutions Examination Council is pressing banks to adopt "two factor" authentication, says Mr Upson. Previously, account holders had to provide only a single means of identity verification, such as an account number and password. Twofactor systems rely not just on something you know, however, but also on something you have, such as an electronic token, or something you are, in the form of a biometric.

  Those in the industry believe the banking and retail approaches to biometrics-one of which puts security above convenience, the other convenience above security-will eventually converge, opening up new applications in the process.

  As governments grapple with schemes to introduce biometric passports and identity cards, companies are pushing ahead with biometrics on their own. And what is perhaps even more surprising than the commercial adoption of the technology is the speed and willingness with which the public is embracing it. This is unlikely to be because people trust big companies more than they trust governments. Instead, it is because the commercial applications of biometrics tend to place a greater emphasis on the benefits to the customer, so providing incentives for adoption. As governments start to foist biometrics on their citizens, they would do well to bear this in mind.

  A recent survey found that air passengers would welcome biometric checkin procedures at airports if it meant less queuing. People will embrace biometrics, it seems, provided there’s something in it for them.

【英语阅读资料】这里有

考研英语核心词汇营

背词+听课+练习+督学,学习得礼盒

更多资料
更多>>
  • 考研英语1阅读错几个后的复习计划

    为了让考研的同学更高效地复习考研英语,新东方在线考研频道整理了“考研英语1阅读错几个后的复习计划”,考研的同学可以了解一下,希望对大家有所帮助。

    来源 : 网络 2025-06-13 08:02:00 关键字 : 考研英语 阅读

  • 考研英语二阅读篇数及题型分析

    为了让考研的同学更高效地复习考研英语,新东方在线考研频道整理了“考研英语二阅读篇数及题型分析”,考研的同学可以了解一下,希望对大家有所帮助。

    来源 : 网络 2025-06-13 08:02:00 关键字 : 考研英语 阅读

  • 考研英语阅读理解的总结与反思

    为了让考研的同学更高效地复习考研英语,新东方在线考研频道整理了“考研英语阅读理解的总结与反思”,考研的同学可以了解一下,希望对大家有所帮助。

    来源 : 网络 2025-06-13 08:02:00 关键字 : 考研英语阅读理解

  • 提高考研英语一阅读理解的五大策略

    为了让考研的同学更高效地复习考研英语,新东方在线考研频道整理了“提高考研英语一阅读理解的五大策略”,考研的同学可以了解一下,希望对大家有所帮助。

    来源 : 网络 2025-06-12 08:03:00 关键字 : 考研英语 阅读理解

  • 探索考研英语阅读文章的逻辑结构

    为了让考研的同学更高效地复习考研英语,新东方在线考研频道整理了“探索考研英语阅读文章的逻辑结构”,考研的同学可以了解一下,希望对大家有所帮助。

    来源 : 网络 2025-06-12 08:03:00 关键字 : 考研英语阅读

更多内容

关注新东方在线考研服务号

获得21考研真题及答案解析

1. 打开手机微信【扫一扫】,识别上方二维码;
2.点击【关注公众号】,获取资料大礼包。

免费下:2010-2026年考研真题及答案
更多>>
更多公开课>>
更多>>
更多资料