【特惠】26考研
红包
【考研】专业课HOT
26考研
【MBA】在职考研
【申硕】同等学力
【报录比】查询
计划
【分数】录取线
计划
【高分】抢跑课
预备
【词汇】5500大纲
免费
【AI】智能择校
免费
【资料】考研大纲
精
扫码加入训练营
牢记核心词
学习得礼盒
2015考研结束,新东方在线第一时间发布考研真题、考研真题答案和解析。新东方考研名师也在考后对考研政治真题、考研英语真题、考研专业课真题及管理类联考、经济类联考真题进行权威解读,大家可进入【2015年考研真题解析专题】查看!
2015年考研 真题答案解析 | ||||
政治 | 英语一 | 英语二 | 数学一 | 数学二 |
数学三 | 西医综合 | 心理学 | 教育学 | 计算机 |
法硕 | 中医综合 | 历史学 | 农学 | 艺术学 |
Section Ⅱ Reading Comprehension
Part A
Directions:
Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on the ANSWER SHEET. (40 points)
Text 1
King Juan Carlos of Spain once insisted “kings don’t abdicate, they dare in their sleep.” But embarrassing scandals and the popularity of the republican left in the recent Euro-elections have forced him to eat his words and stand down. So, dies the Spanish crisis suggest that monarchy is seeing its last days? Does that mean the writing is on the wall for all European royals, with their magnificent uniforms and majestic lifestyle?
The Spanish case provides arguments both for and against monarchy. When public opinion is particularly polarized, as it was following the end of the Franco regime, monarchs can rise above “mere” politics and “embody” a spirit of national unity.
It is this apparent transcendence of politics that explains monarchs’ continuing popularity polarized. And so, the Middle East expected, Europe is the most monarch-infested region in the world, with 10 kingdoms (not counting Vatican City and Andorra). But unlike their absolutist counterparts in the Gulf and Asia, most royal families have survived because they allow voters to avoid the difficult search for a non-controversial but respected public figure.
Even so, kings and queens undoubtedly have a downside, symbolic of national unity as they claimed to be, their very history—and sometimes the way they behave today - embodies outdated and indefensible privileges and inequalities. At a time when Thomas Piketty and other economists are warning of rising inequality and the increasing power of inherited wealth, it is bizarre that wealthy aristocratic families should still be the symbolic heart of modern democratic families should still be the symbolic heart of modern democratic states.
The most successful monarchies strive to abandon or hide their old aristocratic ways. Princes and princesses have day-jobs and ride bicycles, not horses (or helicopters). Even so, these are wealthy families who party with the international 1%, and media intrusiveness makes it increasingly difficult to maintain the right image.
While Europe’s monarchies will no doubt be smart enough to survive for some time to come, it is the British royals who have most to fear from the Spanish example.
It is only the Queen who has preserved the monarchy’s reputation with her rather ordinary (if well-heeled) granny style. The danger will come with Charles, who has both an expensive taste of lifestyle and a pretty hierarchical view of the world. He has failed to understand that monarchies have largely survived because they provide a service - as non-controversial and non-political heads of state. Charles ought to know that as English history shows, it is kings, not republicans, who are the monarchy’s worst enemies.
21. According to the first two paragraph, King Juan Carl of Spain
[A] used to enjoy high public support
[B] was unpopular among European royals
[C] cased his relationship with his rivals
[D] ended his reign in embarrassment
22. Monarchs are kept as head of state in Europe mostly
[A] owing to their undoubted and respectable status
[B] to achieve a balance between tradition and reality
[C] to give voters more public figures to look up to
[D] due to their everlasting political embodiment
23. Which of the following is shown to be odd, according to Paragraph 4?
[A] Aristocrats’ excessive reliance on inherited wealth.
[B] The role of the nobility in modern democracies.
[C] The simple lifestyle of the aristocratic families.
[D] The nobility’s adherence to their privileges.
24. The British royals “have most to fear” because Charles
[A] takes a tough line on political issues.
[B] fails to change his lifestyle as advised.
[C] takes republicans as his potential allies.
[D] fails to adapt himself to his future role.
25. Which of the following is the best title of the text?
[A] Carlos, Glory and Disgrace Combined
[B] Charles, Anxious to Succeed to the Throne
[C] Carlos, a Lesson for All European Monarchs
[D] Charles, Slow to React to the Coming Threats
本文关键字: 2015考研英语一真题 2015考研英语一答案
添加班主任领资料
添加考研班主任
免费领取考研历年真题等复习干货资料
推荐阅读
2024年考研初试考试结束后,相信同学们都比较关心考后的真题以及答案了。新东方在线第一时间为大家整理了本次考试对应的真题以及答案解
2024年考研初试考试结束后,相信同学们都比较关心考后的真题以及答案了。新东方在线第一时间为大家整理了本次考试对应的真题以及答案解
2024年考研初试考试结束后,相信同学们都比较关心考后的真题以及答案了。新东方在线第一时间为大家整理了本次考试对应的真题以及答案解
2024年考研初试考试结束后,相信同学们都比较关心考后的真题以及答案了。新东方在线第一时间为大家整理了本次考试对应的真题以及答案解
2024年考研初试考试结束后,相信同学们都比较关心考后的真题以及答案了。新东方在线第一时间为大家整理了本次考试对应的真题以及答案解
资料下载
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
新东方在线考研资料合集
下载方式:微信扫码,获取网盘链接
目录:
1.2013-2023年近10年政数英真题及解析PDF版(新东方)
2.2013-2023年专业课考试历年真题及解析PDF版
3.24考研复习备考资料大合集:大纲+备考资料+词汇书+考前押题+自命题
资料介绍:
1.2013-2023年近10年政数英真题及解析PDF版(新东方)
、
2.2013-2023年专业课考试历年真题及解析PDF版
3.24考研复习备考资料大合集
3.24考研复习备考资料:考研大纲
3.24考研复习备考资料:政数英备考资料+自命题真题
------------------
考研备考过程中,尤其是专业课部分,参考往年的考试真题,对于我们的复习有更好的帮助。北京大学考研真题资料都有哪些?小编为大家进行了汇总。
北京大学考研真题资料-公共课
北京大学考研真题资料-专业课
以上就是关于“北京大学考研真题资料下载(历年汇总)”的整理,更多考研资料下载,请关注微信获取下载地址。
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
扫码添加【考研班主任】
即可领取资料包
阅读排行榜
相关内容